CONCOCTION

STALNA PONUDA      CONCOCTION      COLLAB      ARHIVA PIVA

CONCOCTION

BALAUR

ODLEŽANO TAMNO JAKO ALE PIVO

Još jedan hommage ove godine dolazi u stilu Russian imperial stouta kojeg smo prije godinu dana stavili na spavanje u hrastove bačve u kojima je prethodno 5 godina odležavao naš prvi single malt whiskey „Tale of the Dragon’s Tail“. Arome karamele, pržene kave i ječma, suhe šljive, hrastovina, viski i blaga vanilija pišu dostojan, pivski nastavak priče o „zmajevom repu“.
The bravest knights will think twice!

​ALK. VOL: 10,4 %
GORČINA: / IBU

 

BALAUR 0,50l

IMPERIAL STOUT BARREL AGED

Ograničena serija piva, zamišljena kao igralište za majstore pivare, prostor je potpune pivske slobode i uzbudljivih recepata.

CONCOCTION

GARGOYLE GALA

SVIJETLO JAKO ALE PIVO

Posebna tradicija zmajske nalaže da rođendansko pivo bude moćna hmeljna double IPA s obaveznih 8,3% alkohola kao hommage danu osnutka. „Gargoyle gala“ napravljen je sa čak šest vrsta hmelja od kojih se posebno ističe YCH702, tekući Citra hmelj koji je u zmajsku stigao kao prvi takav kanister u regiji.
Monster bash part 11.

​ALK. VOL: 8,3 %
GORČINA: 65 IBU

 

GARGOYLE GALA 0,50l

DOUBLE IPA

CONCOCTION

MONARCH

SVIJETLO ALE PIVO

Extra special bitter jedan je od najpopularnijih engleskih stilova. Naziv bitter potječe iz 18. stoljeća, a zbog cijene proizvodnje u tadašnje vrijeme taj stil pila je aristokracija i srednji sloj.
U aromi prevladavaju hmelj i esteri od kvasaca, marelica, breskva i kruška. Blago je citrusno, a u pozadini su sladne note, keksi i blaga karamela. U okusu su sladne i hmeljne note u balansu. Ugodne je gorčine, srednjeg je tijela i suhog završetka.
Long live the brew!

​ALK. VOL: 5,4 %
GORČINA: 38 IBU

MONARCH 0,50l

EXTRA SPECIAL BITTER

CONCOCTION

SLUMBERLAND

SVIJETLO  ALE PIVO

Ovaj New England pale ale je svilenkasto pivo srednjeg tijela, srednje slatkog završetka i blage gorčine. U aromi i okusu prevladavaju grejp, limeta i ananas, a u pozadini blaga borovina.
No alarms clock required

​ALK. VOL: 5,7 %
GORČINA: 30 IBU

SLUMBERLAND 0,50l

NEW ENGLAND PALE ALE

CONCOCTION

NOT A BUNNY

KISELO PŠENIČNO PIVO

Prvi gose Zmajske pivovare!
Kiselo pivo s notom soli i korijandera, nadopunjeno koricom različitih citrusa zbog čega je svježina još naglašenija. Veliki postotak pšenice zaokružuje pivo i doprinosi pitkosti.
Not a bunny, or is it?

​ALK. VOL: 5,0 %
GORČINA: / IBU

NOT A BUNNY 0,50l

GOSE

CONCOCTION

CHERNA ZORYA

TAMNO JAKO ALE PIVO S KAVOM

Nova dimenzija Russian imperial stouta! Kako bismo naglasili kavastu pozadinu piva, odabrali smo 100% Arabicu “Ethiopia Sidamo”, voćkastu i vrlo blago prženu kavu koja se predivno uklopila u ovaj stout. Arome kave dobivene su procesom hladne ekstrakcije što je vrlo slično cold brew procesu. Osim intenzivne arome kave i prženog zrna, Cherna Zorya osvojit će okusom čokolade, blagom gorčinom, punim tijelom i gustoćom poput espressa.

​ALK. VOL: 11 %
GORČINA: 80 IBU

CHERNA ZORYA 0,50l

RUSSIAN IMPERIAL STOUT WITH COFFEE

CONCOCTION

NOCHNICA

TAMNO JAKO ALE PIVO

Ovogodišnji barrel aged Imperial stout krase arome mliječne čokolade, tamne karamele, bijele kave, grožđica i čoko pudinga uz note drveta i blage vanilije. Pivo je odležavalo godinu dana kako bi se svi oštri okusi sljubili pa će za vrijeme uživanja u Nochnici okusi prelaziti iz jednog u drugi. Punog je tijela, gusto, slatkasto i čokoladno.

​ALK. VOL: 11 %
GORČINA: 80 IBU

NOCHNICA 0,50l

RUSSIAN IMPERIAL STOUT

CONCOCTION

WICKED WIT

DIVLJE PŠENIČNO PIVO

Wicked Wit nastajao je i sazrijevao više od dvije godine u bačvama s Brettanomyces kulturama Istovremeno divlji i nježan (5,5% ABV), Wicked Wit očarat će vas aromama korijandera, citrusa, breskve i blagim mirisom sijena. Punjen u butelje od 0,75 l, sigurni smo da će biti predmet žudnje pivskih kolekcionara i ljubitelja divljih piva.

​ALK. VOL: 5,5 %
GORČINA: / IBU

WICKED WIT 0,75l

WILD BEER

CONCOCTION

CRITTERS WENT BERSERK

DIVLJE TAMNO PIVO

Divlje tamno ale pivo odležano sa brettanomyces kulturama u hrastovoj bačvi ukupno godinu dana. Baza piva je odležani russian imperial stout, dominiraju arome kakaa i kave te suhog voća, osjećaju se nježna vanilija, blagi okus drveta i toplina alkohola u pozadini.

​ALK. VOL: 10,0 %
GORČINA: / IBU

CRITTERS WENT BERSERK 0,75l

WILD BEER

CONCOCTION

ROUGE 22

FLANDERS RED

Jedno od najslavnijih belgijskih stilova, kiselo crveno pivo porijeklom iz Flandrije. Odležano u hrastovim bačvama gotovo 2 godine. Pivo je blago kiselo, karamelno s kompleksnim notama suhog voća, višnje, crvenog ribiza, sherry vina i drveta, suhog, blago taninastog završetka koje mu daje pitkost.

​ALK. VOL: 5,6 %
GORČINA: / IBU

ROUGE 22 0,75l

FLANDERS RED

CONCOCTION

NITRO NOIR

IRISH DRY STOUT

Nitro Noir tipični je predstavnik stila dry irish stout. Blage je i ugodne gorčine sa suhim završetkom. Naglašene su pržene note, primarno čokolada i kava s blagom karamelom u pozadini. Iako zasićene crne boje, pivo karakteriziraju izrazita kremasta pitkost i lakoća. Gusta, niska pjena poput šlaga postiže se apliciranjem dušika kod točenja.

​ALC. VOL: 4,5 %
dostupno samo točeno

NITRO NOIR točeno

IRISH DRY STOUT